Onderscheidingen en prijzen

Nederlands filmfonds

In Nederland zijn er verschillende cultuurfondsen van de Nederlandse overheid en daar is het Nederlands Filmhuis er een van. In 1993 is het fonds opgericht door een fusie van het Productiefonds van De Nederlandse film en het Fonds voor de Nederlandse film. Er wordt financiƫle ondersteuning geboden bij de totstandkoming en de distributie van speelfilms, documentaires, korte films en animaties. Het doel daarvan is de stimulering van een zo gevarieerd mogelijk en kwalitatief aanbod van films van Nederlandse bodem en ook het stimuleren van activiteiten en een goed klimaat waarin de Nederlandse films zich kunnen ontwikkelen.

Zelf film maken

Sommige mensen hebben een droom om zelf een film te maken, anderen beginnen er gewoon aan en bekijken wel hoe het gaat. Wanneer je een goed verhaal hebt en het lijkt allemaal goed te gaan, kan er altijd gekeken worden op welk fonds je een beroep kunt doen voor ondersteuning. Als het namelijk goed in de smaak valt, zijn er altijd wel mensen die je willen helpen. Misschien heb je het wel echt in je om een film te maken en kun je zelf een film maken samen met het Nederlands Filmfonds. Eerst maar eens bekijken naar een goede verhaallijn en wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een film gaat maken.

Gewonnen prijzen

Er zijn twee prijzen gewonnen door de film Levenslang. Om te beginnen heeft zij de prijs het beste scenario gewonnen met Mike ten Hoor. De beste actrice prijs van deze film is gewonnen door Annelou Bangert. In een post op Facebook is te lezen dat ze Stefan Breek en Annelou Bangert willen bedanken voor het mooie acteerwerk. Ook willen ze de cameramannen Stefan Middel en Sebastiaan Meliefste bedanken voor de mooie beelden. Dan zijn er nog een paar mensen die ze willen bedanken voor hun gastvrijheid en dat zijn Joke Harmsen, Spar Angela, Brigitte Willems en Pia Steens. Ze mochten daar namelijk gebruik maken van het huis en van de winkel. Daarnaast worden voor de catering Toko Lien/Dumas food group, Albert Heijn en Klink & Englebert bedankt. Dan is er nog Mark Weistra die ze willen bedanken voor de feedback en voor het brengen van heldere momenten in het proces. Leslo Wanders willen ze bedanken voor de lessen en allemaal samen hebben ze de mooie prijzen in de wacht kunnen slepen. Het was een leuk team om mee te werken wordt er ook over de betrokkenen gezegd.